Hibrit gemi Altınova’da suya indirildi

MDN İstanbul

Cemre Tersanesi, Fransız Louis Dreyfus Armateurs şirketi için inşa ettiği hibrit rüzgâr çiftliği servis gemisi (WFSV) Wind Of Hope’u suya indirdi.

Tasarımı Salt Ship Design’a ait olan ve Brueu Veritas tarafından klaslanan gemi teslim edildiğinde Birleşik Krallık açıklarındaki rüzgâr tarlalarında görev alacak. Uzunluğu 83 metre, genişliği ise 18,4 metre olan Fransız bayraklı gemi cleanship kategorisinde yer alıyor ve gücünü batarya destekli elektrikli hibrit motorlar sağlıyor. Bin 625 dwt ağırlığıyla 12,5 knot hıza ulaşabilen ve 7 metre drafta sahip geminin 90 kişilik mürettebat kapasitesi bulunuyor.

Gemide ayrıca 8 teknisyeni ve 1 tona kadar yükü taşıyabilecek bir yardımcı tekne, 19 metre uzunluğunda hareket dengeleyen bir iskele ve hareket dengeleme sistemi bulunan 23 metre uzunluğunda 1 tona kadar ağırlık kaldırabilen bir adet vinç bulunuyor.

Danimarkalı enerji şirketi Ørsted tarafından işletilecek gemi 2021 yılında teslim edilecek ve Hornsea Two offshore rüzgâr çiftliğinde kullanılacak.

Rüzgar çiftliği servis gemisi (WFSV) nedir?

WFSV’ler açık denizlerden enerji sağlamak amacıyla kullanılan rüzgâr çiftliklerinin kurulumu ve desteklenmesi görevlerini yürütüyorlar. Kullanılacakları bölgenin doğal şartlarına göre özel üretilen ve açık denizlerde karşılaşılan kıyı desteğini alma konusundaki zorluklara çözüm amacıyla üretilen gemiler, olumsuz hava koşullarında türbinlere erişim ve onarım imkânı sağlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın