Heybeliada Sanatoryumu Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmeyecek

MDN MEDIA

Türkiye’nin ilk verem hastanesi olan Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi iptal edildi.

Türk Toraks Derneği, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Mimarlar Odası, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası, İstanbul Barosu Başkanlığı ve İstanbul Tabip Odası tarafından; Heybeliada Sanatoryumu binasının da bulunduğu, mülkiyeti Hazineye ait 224 dönümlük taşınmazın eğitim merkezi olarak kullanılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesine ilişkin işlemin iptali için İstanbul 14. İdare Mahkemesinin 2020/1609 ve 2020/1612 esasında kayıtlı iki davada iptal kararı temyiz yolu kapalı olmak üzere kesinleşti.

Change.org’da Heybeliada Sanatoryumu’nun devredilmesinin iptali için başlatılan imza kampanyası da başarıyla sonuçlandı. Kampanyanın yürütücülerinden olan Türk Toraks Derneği, “İmza vererek destek olduğunuz bu kampanyanın arzu edilen biçimde sonuçlanması ülkemizde sivil toplum talepleri açısından umut vericidir.” açıklamasını yaptı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın