Hempel’den yeni dış kabuk performans sistemi: SHAPE

MDN İstanbul

Küresel denizcilik endüstrisinin verimli yakıt tüketimi konusundaki duyarlılığını dikkate alan Hempel, 24 Ocak’ta yeni Gemi Dış Kabuk ve Pervane Verimliliği Sistemini (SHAPE) piyasaya çıkardı. Pervane ve gemi dış kabuk performanslarını iyileştiren alternatiflerin verimliliğini ölçmek adına ISO 19030 standardı çerçevesi temelinde geliştirilen SHAPE, gövde ve pervane yeterliliği optimizasyonu unsurlarını birleştirerek gemi işletmecilerine uzman tavsiyeler ve çözümler sunuyor.

Hempel’in Deniz ve Kuru Havuz Segmentinden Sorumlu Grup Müdürü Andreas Glud, SHAPE ile ilgili olarak, “Yakıt performansının anlaşılmasında dış kabuk performansı anahtar bir unsur olmayı sürdürüyor. Hempel’de biz yakıt performansı üzerinde çalışmaya on yıldan uzun süre önce endüstride bir ilk olarak yakıt tasarrufu garantisi vermeye başladığımızda başladık. Yeni Hempel SHAPE sistemimiz yüksek kalitede veri toplayarak; uzman analizi sunmaya, son kararı vermeyi sağlayacak şekilde öneriler getirmeye ve gemi tipi, yaşı, boyutu ve işletme süreçlerinden bağımsız olarak dünya standartlarında dış kabuk boyası önermemize olanak sağlıyor. Bu da gemi işletmecilerinin verimliliğini ve rekabet gücünü artırıyor. Müşterilerimize performans izlemenin ötesinde bir şey sunuyor; bizim sunduğumuz yakıt verimliliğine dair bir istihbarat” açıklamasını yaptı.

SHAPE’in içerdiği şeffaf ve bütüncül işlemler performans ölçüm kalitesini en yükseğe çıkarmak ve dış kabuk verimliliği ile yatırım getirisini en üst düzeyde çözüm üretmek için uzman öneriler sunacak şekilde tasarlandı. Dış kabukta tortu kaynaklı ve mekanik hasarlar motor hızını yüzde 20’ye kadar düşürebiliyor. SHAPE, Hempel’in dış kabuk boyalarıyla eş zamanlı olarak kullanıldığında yakıt tasarrufu ve devamlı gelişen bir performans izleme programı sağlayabililiyor. Kullanıcılar dış kabuk ve pervane çözümlerinin performans üzerinde yarattığı etkiyi hem kuru havuz hem de çalışma sırasında analiz ederek kararlarını maddi verileri inceleyerek verebiliyor.

SHAPE performans izlemede en yeni standart olan ve bir yıl önce yayınlanan ISO 19030 üzerinde temellendirilmiş. ISO 19030 metodolojisi, geminin dış kabuk ve pervane performansındaki değişimlerin nasıl ölçüleceğini açıklamakta ve dış kabuk ve pervane bakım ve onarım faaliyetleri için ilgili performans göstergelerini betimlemektedir. ISO 19030’da açıklanan ilkeler temelinde özel olarak tasarlanmış olan SHAPE, uzun vadeli eğilimleri çalışma sırasındaki anahtar performans göstergeleriyle izleyebildiği gibi, bakım gerektiren anahtar performans göstergesi aracılığıyla ise kısa süreli eğilimleri de izleyebiliyor. Halihazırda, dünya filosunun yalnızca yüzde 15’i ISO 19030 standardının ikinci bölümünün getirdiği katı gereksinimlere uymakta.

Bunu Paylaşın