HD Hyundai, Yeşil Gemi Teknolojisi için yeni Ar-Ge merkezi açtı

MDN İstanbul

Güney Kore merkezli gemi inşa firması HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (HD KSOE), denizcilikte karbonsuzlaştırmaya adanmış yeni bir araştırma ve geliştirme tesisinin faaliyete geçtiğini duyurdu. Marine Innovative Ar-Ge tesisi, Ulsan’daki HD Hyundai Heavy Industries (HHI) tersanesinde yer alacak

HD KSOE’nin yeşil gemi teknolojisi için mevcut Ar-Ge kurulumları olsa da bunların önceliği, gemilere LNG yakıt tedariki gibi belirli işlevlerin test edilmesine odaklı. Ancak yeni açılan tesis, yükleme, gemi operasyonları, boşaltma gibi tüm gemi kargo operasyonları ve karbon emisyonlarını azaltabilecek teknolojiler de dahil olmak üzere geniş kapsamlı süreçleri simüle etmek ve test etmek üzere tasarlandı.

HD KSOE’den yapılan açıklamada, “Çevresel düzenlemeler sıkılaşmaya devam ettikçe, çeşitli teknolojilerin geliştirilmesi devam ediyor ve bu da güvenilirliklerinin sağlanmasını önemli hâle getiriyor. HD KSOE, bu yeni tesisi gemilere monte edilecek çevre dostu ekipmanların önceden doğrulamasını yapmak için kullanmayı hedefliyor” ifadeleri kullanıldı.

Yeni tesisin ilk görevleri arasında sıvılaştırılmış karbondioksit taşıyıcıları (LCO2) için yeniden sıvılaştırma ekipmanının performansını test etmek olacak. Yeniden sıvılaştırma, emisyonları azaltır ve daha fazla kargonun varış yerine ulaşmasını sağlar.

Ayrıca Ar-Ge tesisi, bozulabilir malların taşınmasını önemli ölçüde iyileştirebilecek bir işlev olan gemi kargo ambarlarında kuru buz üretmeye yönelik bir teknolojiyi de test edecek.

HD KSOE, yeni açılan tesiste 2026 yılına kadar test edilen yeşil teknolojilerin amonyak ve metanol yakıtlı gemiler için yeni tahrik sistemlerinin geliştirilmesinin yanı sıra hibrid elektrikli sistemler gibi gemi tipleri yelpazesini de genişletmeyi hedefliyor.

The Maritime Executive

Bunu Paylaşın