Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan atandı

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA
Pazar günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 2 senedir yürüttüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini sağlık sebepleri nedeniyle bırakma kararı aldığını açıklayan Berat Albayrak’ın yerine Lütfi Elvan getirildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 10 Kasım 2020 Salı tarihli ve 31300 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2020/507 sayılı Karar’da Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104’üncü ve 106’ıncı maddeleri gereğince atandığı açıklandı.

Lütfi Elvan kimdir?
Karaman’ın Ermenek ilçesinde 1962 yılından dünyaya gelen Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi mezunu. Elvan ayrıca, İngiltere’nin Leeds Üniversitesinde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında ve ABD’nin Delaware Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimleri aldı.

AK Parti’den 23 ve 24’üncü Dönemde Karaman, 25’inci Dönemde Antalya ve 26’ıncı Dönemde Mersin Milletvekili seçilen Elvan, 23’üncü Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği yaparken 24’üncü Dönemde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.

64’üncü Hükümet’te Başbakan Yardımcısı ve 65’inci Hükümet’te Kalkınma Bakanı olarak görev alan Elvan son olarak, 27’inci Dönem AK Parti Mersin Milletvekilliği ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Evli ve iki çocuk babası olan Elvan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın