Hazine arazileri çiftçilere açılıyor

MDN İstanbul

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 16 Mayıs 2020 tarihli ve 31246 sayılı Resmi Gazete’de yayımladığı Milli Emlak Genel Tebliği ile Hazine arazilerinin kiralama şartlarını ve usûllerini belirledi.

Tebliğ’e göre Hazine’nin özel mülkiyetinde yer alan taşınmazlar ile devletin özel mülkiyetinin tasarrufu altında bulunan yerler öncelikle taşınmazın bulunduğu bölgenin köy/mahalle nüfusa kayıtlı olan veya ikamet eden topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanacak. Araziler gerekli şartları sağlayan kişilerden talep gelmemesi halinde ise gerçek veya tüzel kişilere kiralanabilecek.

Hazineye ait tarım arazilerine bölge çiftçilerinden talep gelmesi halinde kiralama süresi 10 yıl, ücreti ise ilk yıl taşınmazın rayiç bedelinin yüzde bir buçuğu olacak şekilde belirlendi.

Topraksız veya yeterli toprağa sahip olmayan çiftçilerin yalnız bir defa sahip olabileceği hak çerçevesinde bir kişi maksimum 60 dönümlük bir Hazine arazisini kiralayabilecek.

Hazine’ye ait taşınmazların kiralanması için bölgedeki topraksız veya yeterli toprağı bulunmayan çiftçilerden herhangi bir talep gelmemesi durumunda ise araziler, gerçek ve tüzel kişilere 10 yıl süre ile kiralanabilecek ve herhangi bir yüzölçümü sınırı bulunmayacak. Kira bedeli ise pazarlık usûlüne göre belirlenecek.

Tebliğ’in tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Talep formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın