Hayalet ağların sıra dışı dönüşümü

MDN İstanbul

Samsung, sürdürülebilirlik ve inovasyonu birleştirerek okyanustaki balıkçı ağı atıklarından ve plastiklerden yeni bir malzeme geliştirdi. Geliştirilen bu malzeme şimdi Samsung Galaxy cihazlarının üretiminde kullanılıyor.

Samsung, okyanuslardaki atık balıkçı ağlarının yeniden işlevlendirilmesiyle geliştirilen malzeme sayesinde çevresel ayak izini en aza indirerek Galaxy kullanıcılarını sürdürülebilir yaşam tarzı konusunda desteklemek üzere gerçekleştirdiği Galaxy for the Planet yolculuğunda başarılı bir adım atmış oldu. Şirketin tek kullanımlık plastikleri ortadan kaldırmaya ve geri dönüştürülmüş malzeme (PCM) ve kağıt gibi diğer çevreye duyarlı malzemelerin kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik yaklaşımı tüm cihazlar için geçerli olacak. Ayrıca bu dönüşüm sayesinde Galaxy teknolojisi gelecekte ürün tasarımlarına öncülük ederek çevresel etkiyi azaltmaya devam edecek.

“Okyanusa bağlı plastik” denildiğinde akla ilk gelen şey okyanus üstünde sürüklenen su şişesi, market poşeti gibi plastikler olsa da çok daha gizli bir tehdit söz konusu. Bu tehdit, her yıl okyanuslara bırakılan ve atığa dönüşen 640 bin ton balıkçı ağı. Yüzyıllardır okyanuslarda başıboş dolaşan bu ‘hayalet ağlar’ deniz canlılarını tehdit ederken, mercan resiflerine ve doğal yaşam alanlarına zarar veriyor hatta yiyecek ve su kaynaklarına kadar ulaşıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın