HAVELSAN, Yonca Onuk ile MoU imzalandı

MDN İstanbul

Türk savunma sanayinin köklü şirketlerinden HAVELSAN ile YONCA ONUK Tersanesi arasında Mutabakat Muhtırası (MoU) imzalandı.

HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ile Yonca Onuk Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Ahmet Yılmaztürk tarafından HAVELSAN standında imzalanan MoU kapsamında;

• Yonca Onuk tarafından üretilmekte olan İnsansız Suüstü Aracı üzerine faydalı yükler eklenerek akıllı keşif, karakol, liman/üs güvenliği, mayın tarama, denizaltı tespiti ve suüstü/altı harbi görevi yapan yazılımlar HAVELSAN tarafından geliştirilecek.

• HAVELSAN tarafından ayrıca, İnsansız Suüstü Aracı’nın ADVENT Savaş Yönetim Sistemi ile entegrasyonu sağlanarak yüzer/kara komuta kontrol istasyonları ile birlikte çalışabilme ve ağ destekli ortak görev icra edebilme yeteneklerine haiz olunacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın