HAVELSAN ve ASPİLSAN arasında çifte imza

MDN İstanbul

Türk savunma sanayinin köklü şirketlerinden HAVELSAN ile ASPİLSAN, IDEF’21’de iki anlaşma imzaladı. Şirketler arasında HAVELSAN KOVAN ürününün ASPİLSAN’da konumlandırılmasına ilişkin MoU ve niyet mektubu imzaladı.

SSB’nin IDEF’21’de yer alan standında gerçekleştirilen imza törenlerine, ASPİLSAN Yönetim Kurulu Başkanı Necati Tekin ve ASPİLSAN Genel Müdürü Ferhat Özsoy ile HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekçi ve HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar katıldı.

MoU kapsamında; ASPİLSAN KOVAN Projesi ile ASPİLSAN’ın yeni tesisleri dâhil uçtan uca (İnsan Kaynakları, Finans ve Lojistik) alanlarında Dijital Dönüşüm faaliyetleri HAVELSAN KOVAN ürün ailesi ile güvenilir, kolay ve izlenebilir olarak çözümlenmesi hedeflenmektedir.

Havelsan

Yeni nesil etkin yönetim sistemi olan HAVELSAN KOVAN; kamu kurumları, askeri kurumlar ve özel sektör için geliştirilen, kurum içi iş süreçlerinin bütünleşik bir sistem altında güvenilir, kolay ve izlenebilir olarak yapılmasını sağlıyor.

20 yıldan uzun süredir devam eden Kurumsal Kaynak Yönetimi, Kamu ve Askeri ERP proje tecrübesini kullanarak Yeni Nesil Teknoloji ve yaklaşımlar ortaya koyan HAVELSAN, yeni ürünü HAVELSAN KOVAN ile Türkiye’deki ve yurt dışındaki birçok kurumun çözüm ortağı olmayı hedefliyor.

Niyet mektubu kapsamında ise;

ASPİLSAN’ın batarya ve enerji sistemlerindeki sahip olduğu tecrübe ile HAVELSAN’ın yazılım geliştirme, siber güvenlik, yapay zekâ ve dijital ikiz konularındaki tecrübelerinin birleştirilerek müşterilerin ihtiyaç duyduğu akıllı ve güvenlikli batarya sistemleri ile enerji depolama ve takip sistemlerin oluşturulması hedefleniyor.

Sözleşme kapsamında HAVELSAN ile ASPİLSAN enerji sistemleri alanında;

  • İnsansız Kara Aracı Batarya Sistemleri,
  • İnsansız Hava Aracı Batarya Sistemleri,
  • Enerji Depolama Sistemleri Takip Yazılımı,
  • Enerji Depolama Sistemleri Siber Güvenlik Çözümleri,
  • Elektrikli Araçlar Batarya Yönetim Sistemi,
  • Dijital İkiz / Batarya Test Sistemleri
  • Yapay Zekâ–Optimizasyon projeleri kapsamında, stratejik iş birliği gerçekleştirilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın