Havayolu taşımacılığına büyük indirim

MDN İstanbul

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Hava Yolları (THY), ihracat seferberliği kapsamında indirimli hava kargo taşımacılığına yönelik bir iş birliği anlaşması imzaladılar.Anlaşma, ihracatçının hava kargo kullanımını artırmak ve lojistik maliyetlerini azaltmayı amaçlıyor. Bu kapsamda THY’nin lojistik markası Turkish Cargo, 22 ülkede 28 destinasyonda Türk ihraç ürünlerinin hava kargo ile taşınmasında yüzde 30’a varan indirim uygulayacak.

İş birliği anlaşmasıyla ilgili yapılan protokol töreni TİM Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın katılımıyla gerçekleşti

İhracatçılara mart sonuna kadar toplam 75 bin tonluk kapasiteyi yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişen indirim oranlarıyla kullanma imkanı sunacak olan anlaşma sayesinde 5 milyar doların üzerinde bir ek ihracat gelirine ulaşılacağı düşünülüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın