Hava savunma SİPER’e emanet

MDN Editör

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “SİPER ile uzun menzil yüksek irtifa hava savunmayı da envantere kazandırmayı sağlamış olacağız. Devletimizin liderliğinde uçtan uca hava savunma katmanını 2024’te tamamlamış olacağız” açıklamasında bulundu

Antalya’da gerçekleştirilen “Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı”nda konuşan Akyol, Türkiye’nin hava savunması konusunda çok hızlı ilerlediğinden bahsetti.

Hava savunmanın en alçak irtifa, alçak irtifa, orta ve yüksek irtifa olarak birden fazla katmandan oluştuğunu söyleyen Akyol, mühimmatı parçacıklı KORKUT sisteminin çok yakın hava savunmasında önemli olduğunu kaydetti.

Hava savunma sistemlerini geliştirmek için hızla çalıştıklarını belirten Akyol, uzun menzilli savunma için ürettikleri SİPER’in bu yıl TSK tarafından envantere alınacağını ifade etti.

Akyol, SİPER hakkında açıklamalarına şöyle devam etti:

“SİPER ile uzun menzil yüksek irtifa hava savunmayı da envantere kazandırmayı sağlamış olacağız. ASELSAN, TÜBİTAK, ROKETSAN ve binlerce KOBİ’nin katkıları ile Türkiye bu seviyeye geldi. Devletimizin liderliğinde uçtan uca hava savunma katmanını 2024’te tamamlamış olacağız. SİPER Blok-2 ve SİPER Blok-3 var. Hibrit hava savunma dediğimiz GÜRZ sistemimiz var. Onda da önemli aşamaları geçtik. Bir platform üzerinden hem parçacıklı mühimmat atabilme hem kısa mesafe önleyebilen füzeler atabilme gibi değişik senaryolarda aynı anda angajman yapabilme gibi birkaç yeteneği bir arada bulunduran bir sistem. Bu anlayışla hava savunmada da önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olacağını söyleyebilirim.”

AA

Bunu Paylaşın