Hatay’dan KKTC’ye seferler başladı

MDN İstanbul

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ‘milli proje’ olarak nitelendirdiği Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Sinan Paşa Gemisi ilk seferini yaptı. HADO, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Arsuz’dan hareket ederek Girne’ye doğru yola çıktı.

Türkiye’de belediye eliyle yapılan ilk uluslararası deniz taşımacılığı, HADO ile resmen başladı. İlk seferde Kıbrıs gazileri, Kıbrıs’ta okuyan öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda konuk yer aldı.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seyahati öncesi açıklamalarda bulundu.

HADO’nun ilk seferinin anlamlı bir günde başladığına vurgu yapan Savaş, “Bugün 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün. Biz de bugün Kıbrıs gazilerimiz, milletvekillerimiz ve her yaştan misafirimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kardeşlerimizin yanına gidiyoruz,” dedi.

İki ülke arasında iletişimi ve kardeşliği pekiştirmek adına HADO seferlerinin önemli olduğunu ifade eden Savaş, “Kıbrıs’taki kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve bundan sonra fiziken daha fazla görüşebilmek adına Kıbrıs ve Hatay arasında düzenlediğimiz deniz otobüs seferleri her iki ülkemize hayırlı uğurlu olsun,” temennileriyle bütün yolculara iyi yolculuklar diledi.

HADO’nun ilk seferinde bulunmanın mutluluğunu yaşayan Kıbrıs gazileri, 48 yıl sonra barışı götürdükleri Ada’ya şimdi HADO ile gezmeye gittikleri için çok memnun olduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Sefere katılan iş insanları ise bu projenin Hatay’ın turizminin gelişmesinde önemli katkılar sağlayacağını ve KKTC ile kardeşlik bağlarının güçleneceğini belirttiler.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın