Hapag-Lloyd beş gemisinde yeşil yakıt kullanacak

MDN İstanbul

Hapag-Lloyd, Seaspan Corporation’dan kiraladığı konteyner gemilerinde yakıt kullanımını metanol olarak yeniliyor

İki şirket, geleneksel MAN S90 motorlarıyla çalışan 10 bin 100 teu kapasiteli beş konteyner gemisini metanolle çalışabilen çift yakıtlı motorlara dönüştürme ve güçlendirme konusunda anlaştı.

Motor yenilemelerinin ardından gemiler Seaspan’dan Hapag-Lloyd’a uzun vadeli kiralanmaya devam edecek.

Yenilenmesi planlanan gemiler Seaspan Amazon, Seaspan Ganges, Seaspan Thames, Seaspan Yangtze ve Seaspan Zambezi. Yenileme sürecinin 2026 yılının ilk çeyreğinde başlayarak gemi başına yaklaşık 80-90 gün sürmesi bekleniyor. Beş ünite için toplam yatırımın 120 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Hapag-Lloyd’un Operasyon Direktörü Dr. Maximilan Rothkopf, “Metanol güçlendirme projesi, 2045 yılına kadar filomuzun tamamının karbonsuzlaştırılmasını hedefleyen iddialı sürdürülebilirlik gündemimizin bir başka adımıdır. Bu gemilerin 2026’dan itibaren yeşil metanol kullanmasını sağlayarak, müşterilerimizin yeşil taşımacılık çözümlerine yönelik artan talebini karşılayacağız” dedi.

Seaspan’ın Operasyon Direktörü Torsten Holst Pedersen, “Hapag-Lloyd ve Seaspan gibi güçlü ve benzer düşünen ortaklar arasındaki işbirliği inovasyonu teşvik ediyor. Konteyner taşımacılığı endüstrisi karbonsuzlaştırma hedeflerine ulaşmak istiyorsa, güçlendirme stratejinin ayrılmaz bir parçası olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bunu Paylaşın