Hamburg Limanı’nda 1,5 ton kokain ele geçirildi

MDN İstanbul

Alman polisi ve gümrük yetkilileri Hamburg Liman’ındaki bir konteynerde yaklaşık 1,5 ton ağırlığında kokain ele geçirdi.

Alman Basınına konuşan Gümrük Soruşturma Ofisi Sözcüsü, bu miktarın şimdiye kadar ele geçirilenlerin arasında en büyüklerinden birisi olduğunu ve pirinç çuvalları arasına gizlenmiş olan uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 300 milyon euro ettiğini belirtti.

Alman Basını ayrıca, Güney Amerika’daki Guayana ülkesinden yola çıkan 300 metre uzunluğundaki CMA CGM Jean Gabriel konteyner gemisi tarafından Haziran ayı sonunda Hamburg limanına teslim edilen bir konteynerde Waltershof gümrük idaresindeki denetimler sırasında memurların küçük paketler halinde paketlenmiş kokainleri keşfettiklerini açıkladı.

Konteynerin Liman’da Polonya’ya nakledilmek üzere bekletildiği ve uyuşturucuların bu ülke üzerinden tüm Avrupa’ya dağıtılacağı düşünülüyor. Paketlerin, üzerlerindeki Galya horozu ve trafik yaya ışığı gibi simgeler ile işaretlendikleri açıklandı.

Hamburg Limanı’nda, geçtiğimiz yıl da yaklaşık 1 milyar euro değerindeki 4,5 ton kokain ele geçirilmişti. Uyuşturucu, Uruguay’ın başkenti Montevideo’dan gelen ve soya fasulyesi taşıyan bir yük gemisinin içinde rutin kontroller sırasında bulunmuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın