Hafter’e İtalyan ziyareti

MDN İstanbul

Doğu Libya’da yer alan Bingazi’nin İtalya Konsolosu Carlo Batori Libya Ulusal Ordusu Lideri General Hafter’i makamında ziyaret etti.

Libya Ulusal Ordusu tarafından sosyal medya üzerinden duyurulan ziyaret Libya ile İtalya arasında 8 yıl sonra gerçekleşen ilk diplomasi hamlesi oldu.

İtalya, 15 Ocak 2013’te dönemin konsolosu Guido De Sanctis’in makam aracına ateş açılması sonucu bölgedeki konsolosluğunu güvenlik gerekçesiyle kapatma kararı almıştı.

İlginizi çekebilir: 

Yunanistan ve İtalya MEB anlaşması imzaladı

Saldırıdan birkaç ay önce ise 11 Eylül 2012 tarihinde ABD’nin Libya büyükelçisi Chris Stevens, istihbarat ajanı Sean Smith ve beraberlerindeki iki deniz piyadesi Bingazi’deki ABD konsolosluğu yakınlarında öldürülmüştü.

İtalya Dışişleri Bakanlığı geçmişte yaşananlara rağmen Libya’daki siyasi ve kuramsal varlığını kuvvetlendirmek için çalışmalar yürütüyor. Bingazi’de açılan konsolosluğun yanı sıra Sebha’da da yeni bir konsolosluk açma üzerine çalışmalar yürütülüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın