Hafter Türk gemisini alıkoydu

MDN İstanbul

Hafter’e bağlı milisler Libya’nın Mısrata Limanı’na giden Jamaika bayraklı Mabrooka isimli Türk kargo gemisine el koydu.

Reuters tarafından duyurulan habere göre Ajans’a konuşan Libya Ulusal Ordusu sözcüsü Ahmed el-Mismari, genel kargo gemisi Mabrooka’nın alıkonulduğunu ve 9’u Türk olmak üzere 17 mürettebatın da gözaltına alındığını açıkladı.

Sosyal medya hesaplarından da açıklamarda bulunan Misrami, geminin yasak ilan ettikleri bölgeye girdiği ve yapılan çağrılara cevap vermediği için gözaltına alınarak Ras el-Hilal Limanı’na çekildiği bildirildi.

Misrami El-Hades televizyonuna yaptığı açıklamada ise gemiye çağrı yaptıklarını ama herhangi bir cevap alamadıklarını belirtirken, “Bunun üzerine botlarla gemiye yaklaşıp gemiye çıktık. Gemi Misrata’ya götürülmek üzere ilaç yüklüydü. Kaptan izlemesi gereken prosedürleri izlemedi ve izin almaksızın yasak olan bölgeye girdiler. Gemide herhangi bir silah olmadığı tespit edilmiştir,” diye konuştu.

Anadolu Ajansı’na konuşan geminin işletmecileri ise el koyan tarafla temasa geçtiklerini ve mürettebatın durumunun iyi olduğunu öğrendiklerini söyledi. Yaşanan durumun bölgedeki diğer gemilere de uygulandığını belirten kaynaklar, gemiye el konulmasının söz konusu olmadığını, yanlış bölgeye giriş nedeniyle ceza kesilmesini beklediklerini açıkladılar.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın