Güney Kore’den 1 milyar dolarlık destek sözü

MDN İstanbul

Güney Kore Hükümeti, yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınından oldukça olumsuz etkilenen ülkenin denizcilik endüstrisine 1 milyar dolarlık destek sözü verdi.

Hükümetin ‘‘Nakliye Yardımı’’ adını verdiği acil yardım paketiyle, Covid-19’un etkilerini azaltmak amacıyla 7 kilit endüstri desteklenecek.

Finansman paketi dün Okyanus ve Balıkçılık Bakanı Moon Seong-hyeok tarafından açıklandı.

Bakan Moon, “Küresel ekonominin bozulması ve satışların azalmasının olumsuz etkilerinin daha çok ikinci çeyrekten sonra yansımasını bekliyoruz,” dedi.

Güney Kore’deki nakliye yardım paketleri kapsamında Korea Maritime Promotion Corporation (KMPC) tarafından da ikincil borç yatırımlarında 80,9 milyon dolarlık yardım sağlanacak. Bu plana göre mevcut finansmanı olan nakliye şirketlerine likidite sağlamak adına teminat kredisi-değer oranı yüzde 95’e çekilecek. Mevcut kredi-değer oranı yüzde 60-80 arasında değişiyor.

The Korea Development Bank (KDB) ve Korea Ocean Business Corp (KOBC) ise vadesi gelen borçlarını ödemesi için nakliye şirketi HMM’ye 380,5 milyon dolar temin edecekler.

KOBC ayrıca kısa vadeli likidite krizi ile karşı karşıya olan küçük ve orta ölçekli nakliye firmalarına, kurumsal bonolarının satın alınması için 80,9 milyon dolara kadar özel fon ayırdı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın