Kore, uçak gemisi alıyor

MDN İstanbul

LPX-II
Güney Kore Savunma Bakanlığı, ilk uçak gemisini alacağını açıkladı. Bakanlık, 5 yıllık savunma planları çerçevesinde ABD Donanması’na ait Wasp Sınıfı amfibi uçak gemisi USS America’ya benzeyen bir görsel yayımladı. Ancak, LPX-II adı verilen proje, F-35B STOVL savaş uçaklarını taşımak için kullanılacak hafif bir uçak gemisi olacak.

Boş halde ağırlığı yaklaşık 30 bin ton olması planlanan ve Donanma’nın amiral gemisi olarak konumlandırılacak LPX-II’in satın alma işlemlerine 2021’de başlanacak. Güney Kore Tersanesi Hyundai Heavy Industries (HHI) tarafından tasarlanacak ve inşa edilecek geminin 2030’ların başında donanmaya katılması bekleniyor. Dokdo Sınıfı amfibi helikopter çıkarma gemisine benzer olarak tasarlanan gemide kuyu güvertesinin olmayacağı açıklandı. LPX-II, aynı anda 20 adet F-35B STOVL savaş uçağı taşıyabilecek.

Güney Kore Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan 2021-2025 savunma planı kapsamında, 3 bin tonluk saldırı denizaltılarının (KSS-III Batch-I) yanı sıra silahlanma ve dayanıklılığı artırılmış 3 bin 600 ton ve 4 bin tonluk yeni denizaltılar da inşa edilecek (KSS-III Batch-II / III).

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın