Güllük Limanı maden ihracatında iddialı

Yiğit Uygur

Muğla, Aydın ve Denizli’den çıkarılan madenler, Güllük Limanı sayesinde eskisine göre daha rahat ve güvenli bir şekilde gemilere yükleniyor. 10 Haziran 2006’da açılan liman, bir buçuk yıldır hizmet vermesine rağmen eski limanın rakamlarını ikiye katlamış durumda

Muğla’nın Milas ilçesi Güllük beldesinin 2 km kuzeyinde Manastır Mevkii’nde, Bodrum-Milas havalimanına 10 km uzaklıkta yer alan Güllük Limanı, yap-işlet-devret modeline göre özelleştirildi. “Yeni Güllük Gemi Yanaşma İskelesi” ise bir yıldan daha az bir sürede tamamlanarak 10 Haziran 2006 tarihinde hizmet vermeye başladı. Güllük Liman İşletmeciliği  tarafından 2012 yılına kadar işletilecek Güllük Limanı, Muğla bölgesindeki ihracatı ve ithalatı büyük ölçüde kolaylaştırdığı gibi Aydın ve Denizli bölgelerindeki ihtiyacı da rahatlıkla karşılayabiliyor. Hedef ise Eski Güllük iskelesinde yapılan yıllık 2,4 milyon ton yük kapasitesin yeni liman sayesinde 5 milyon tona çıkarılması.
Güllük Liman İşletmesi Müdür Yardımcısı Kubilay Şener, Güllük Limanı’nı, Anadolu’dan dünyaya açılan maden ihracat kapısı olarak tanımlıyor. Şener, en üst teknolojiyle donatılan ve standartlara uygun bir kapasiteyle hizmet veren limanın dökme ve torbalı feldspat, blok veya işlenmiş mermer, kalsit, zımpara taşı, kuvars ve diğer dökme ve paketli yüklere hizmet verme yeteneğine sahip olduğunu vurguluyor. Şener’den aldığımız bilgiye göre Güllük Limanı 2007’de ülke ekonomisine 200 milyon dolar katkı sağlamış. 2008’de hedeflenen rakam ise 5 milyon ton yüklemeye karşılık 250 milyon dolar ekonomik girdi. Üstelik yeni limanın şehir merkezinden taşınmasıyla Güllüklüler daha sağlıklı bir çevreye de kavuşmuş. Ek olarak, 2006 yılının Haziran ayında bitirilerek, ülke ekonomisine katkı sağlamaya başlayan Güllük Limanı’na aynı yılın Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 82 gemi gelmiş. 2006 sonuna kadar 220 gemiye yükleme yapılmış. 2007’de rakam 473 gemiye ulaşmış. 2008’in ilk günleri dahil limana yanaşan gemi sayısı ise 700’ü aşmış durumda.

Türkiye feldspat zengini
Türkiye’nin maden yatakları, çeşitlilik ve rezervleri bakımından oldukça zengin bir ülke olduğunu söyleyen Kubilay Şener, mevcut rezervler açısından incelendiğinde, bor tuzları, linyit, krom ve diğer endüstriyel minerallerin ön plana çıktığını belirtiyor. Şener ayrıca; “ülkemiz madencilik sektöründe başlıca endüstriyel mineraller arasında, mermer, feldspat, manyezit, kaolinli killer, ponza taşı, perlit ve barit yer alıyor. Dünya feldspat üretiminin Türkiye rezervi 200 milyon ton olarak hesaplanıyor. Yıllık toplam feldspat ihracatı da 4-5 milyon ton. Güllük Limanı, özellikle çevredeki boksit ve feldspat rezervlerinin sevk noktası olması sebebiyle hayli işlek ve gelişmiş bir belde. Yükleme yapılan ülkelerin başında İtalya, İspanya ve Rusya geliyor.” diyor.

Liman sahası
Güllük liman sahası iç liman ve dış liman olarak ikiye ayrılmış. İç liman sahası: enlemi 37º 14′ 16″ kuzey ve boylamı 27º 35′ 23″ doğu olan Güllük Feneri’ni, Abanoz Adası’nın, enlemi 37º 14′ 50″ kuzey ve boylamı 27º 34′ 00″ doğu olan ucunu birleştiren hattın kuzey doğusunda kalan denizalanı olarak belirtiliyor. Dış liman sahası: enlemi 37º 13′ 45″ kuzey, boylamı 27º 30′ 50″ doğu olan İncegöl Burnu Feneri ile enlemi 37º 11′ 40″ kuzey, boylamı olan İncegöl Burnu’nu birleştiren hattın kuzeydoğusunda iç liman hattına kadar olan denizalanı.

İskelenin teknik özellikleri
İskele uzunluğu 346 m olup 4 adet yanaşma yeri bulunuyor. Su derinliği; kısa iskelelerde 6 -12 m, uzun iskelelerde ise 12 -14,5 m. Bu özellikleriyle iskele 50 000 DWT’luk gemilere bile hizmet verebiliyor. Dış liman, gemilerin serbest demirleme sahası olarak ayrılmış. Ancak, iç limana giriş çıkış emniyetinin sağlanabilmesi için, iç liman sınır hattının ortası merkez olmak üzere çizilen 2 gomina yarıçaplı dairenin çevrelediği denizalanı içinde bütün deniz araçlarının demirlemeleri, durmaları, kısmen veya tamamen bu alan içine sarkmaları yasaklanmış. Güllük Gemi Yanaşma İskelesi’ne yanaşacak olan gemiler, limana geliş sırası esasına göre, Liman Başkanlığı’nca ayrılacak yerlere alınıyorlar.

Yükleme ve boşaltma
Güllük Limanı’nda her biri saatte maksimum 300 mt dökme yük yüklemesi yapabilen 6 adet konveyor ile 40 ton ağırlık kaldırma kapasiteli ve 15 m2 kapasiteli kepçesi olan bir adet Lıebherr LHM 150 liman vinci ve bir adet 30 mt kaldırma kapasiteli Grove RT 530 E teleskopik vinç bulunuyor. Liman vinci, saatte ortalama 200 m2 yükleme veya boşaltma yapabilmekte. Bu hesapla, limanın yükleme kapasitesi, konveyor ve liman vinciyle birlikte saatte ortalama 1 500 mt. Tahliyede sadece liman vinci kullanılmakta olup ortalaması saatte 200 m2 olarak belirtiliyor. Su derinliklerine göre iskele, 50 000 DWT’luk gemilere bile yükleme ve boşaltma hizmeti verebiliyor. Parçalı, paketli veya paletli yüklerin yükleme ve boşaltmasında liman vinci ve teleskopik vinç kullanılıyor. Ayrıca, bir adet 80 mt’lik elektronik kantar da limanda hizmet veriyor.

Römorkör
Limanda gemiye yanaşma ve ayrılmalar için 30 ton çekme gücüne sahip iki römorkör bulunuyor. Güllük Gemi Yanaşma İskelesi’ne yanaşacak veya buradan ayrılacak olan 2 000 – 5 000 grt. gemiler için bir römorkör, 5 000 – ve daha fazla grt yük gemileri için ise iki römorkör kullanılıyor.

Liman güvenliği
Güllük Gemi Yanaşma İskelesi, Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu’na (ISPS – International Ship and Port Facilities Security Code) uygun olarak çalışıyor. İskeleye yanaşan 500 grt’dan büyük her gemi bu kurallara uymak ve iskelenin “Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu”yla uyumlu çalışmak zorunda. Gemiler iskeledeyken, kendilerinin ve gemilerinin emniyeti için ISPS Kod’un gerekli önlemlerini almak zorunda. Güllük Limanı ISPS Kod No: 0848178
ISPS kodu kapsamında gemi güvenliği zabitleriyle gereken irtibat kurulup uygulamalar hakkında gereken akış sağlanıyor.

Bunu Paylaşın