Gökpınar Gölü dalış turizmine kapatıldı

MDN MEDIA

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan Gökpınar Gölü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın aldığı kararla, kesin korunacak hassas alan olduğu gerekçesiyle dalış turizmine kapatıldı

Doğal akvaryum olarak nitelendirilen ve yılın her mevsimi dalış yapılabilen Gökpınar Gölü, 2021 yılında Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak ilân edilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın son kararıyla ‘kesin korunacak hassas alan’ olan göl, dalış turizmine kapatıldı.

İlginizi çekebilir:

Gökpınar Gölü’ne eksi 7 derecede irtifa dalışı yapıldı

23 yıldır göldeki dalış turizmine ev sahipliği yapan Yıldız Doğa Sporları Spor Kulübü, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birçok anımızın olduğu, dalış camiasının göz bebeği, artık bizlere bu konuda hizmet vermeyecektir. Bugüne kadar tanıştığımız, birlikte güzel dalışlar yaptığımız değerli dalgıçlar, sualtıyla bizimle tanışan öğrencilerimiz için teşekkür ederiz. Dalış için yeni yerler arayışımız sürüyor. İç sularımızdaki dalışa uygun yerleri keşfetmeye hazırız. Çok yakında sizlerle paylaşacağımız bir nokta üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili yorum yapan Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar ise şu sözleri aktardı:

Bu gölü dışarıdan görenler olduğu gibi, bir de bu işin sportif faaliyeti ve dalış anlamında önemli bir rolü vardı. Oraya da belli dönemlerde dalgıçlar dalıyordu. Gölün esas, altındaki o güzelliği herkes gördü.

DHA

Bunu Paylaşın