GMO ‘Gemi Boya Denetmeni Semineri’ düzenliyor

MDN İstanbul

GMO, Gemi Boya Denetmeni Semineri düzenleyecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, 27 Temmuz 2019 tarihinde 30844 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Gemi Boya Yönetmeliği’nde Gemi Boya Denetmeni Semineri düzenleme konusunda yetkilendirilen kuruluşlardan biri de Gemi Mühendisleri Odası (GMO) olmuştu. Gemi Mühendisleri Odası bu kapsamda 20-21-22-23-24-27-28-29 Ocak 2020 tarihlerinde, Türk Loydu Vakfı Eğitim Salonu’nda 09.00-17.30 saatleri arasında Gemi Boya Denetmeni Semineri düzenleyecek.

Gemi Boya Denetmeni Semineri’ne kimler katılabilir?
• Üniversitelerin lisans düzeyinde öğretim veren mühendislik veya fen fakültelerinden mezun ve gemi inşa sanayine hizmet veren boya firmalarında en az iki yıl çalışmış olan kimya mühendisleri, kimyagerler, metalürji mühendisleri veya metalürji ve malzeme mühendisleri.
• Gemi Mühendisleri Odası’na kayıt şartlarını taşıyan ve boya firmalarında, gemi inşa sanayinde veya İdare’de en az iki yıl iş tecrübesi olan mühendisler.
• Gemi inşa sanayine hizmet veren boya firmalarında veya tesiste en az iki yıl çalışmış olan gemi makine işletme mühendisleri, deniz ulaştırma işletme mühendisleri ve bu bölümlerin denklerinden mezun olanlar.
Gemi Boya Denetmeni olabilmenin aşamaları nelerdir?
• Gemi Mühendisleri Odası seminer sonrasında katılımcıları sınava tabii tutmadan ‘‘Katılım Sertifikası’’ verir.
• Katılım sertifikasına sahip kişiler; T.C. UAB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından www.tkym.gov.tr internet sitesinde ilan edilen sınava başvuruda bulunma hakkına sahip olurlar.
• Sınavdan başarılı olan kişilerin listesi aynı internet sitesinde yayımlanır.
• Sınava katılamayan veya başarısız olan kişilerin, düzenlenecek iki sınav için katılım sertifikaları geçerlidir. Bu sınavlarda da başarılı olamayan kişilerin seminere tekrar katılımı gereklidir.
Gemi Boya Denetmeni Yetki Belgesi geçerlilik süresi nedir?
• Gemi Boya Denetmeni Yetki Belgesi geçerlilik süresi belge düzenleme tarihinden itibaren beş yıldır.

Gemi Boya Denetmeni Yetki Belgesi sertifikasına sahip kişilerin yetkinliği nelerdir?
• Koruyucu kaplamalar kapsamına giren Türk bayraklı gemiler veya Türkiye’de bulunan limanlara gelen yabancı bayraklı gemilerde boya teknik dosyasını hazırlanmak.

Gemi Boya Denetmeni tarafından yapılan denetimler nelerdir?
• Gemi Boya Denetmenleri uygulama sürecinde, boya uygulamasında ve yüzey hazırlama sırasındaki denetim görevlerini yerine getirirler.

Kontenjanın 30 kişi ile sınırlı olduğu eğitimde ön kayıt başvuruları GMO tarafından incelendikten ve onaylandıktan sonra kesin kayıtlar alınacak.

Bunu Paylaşın