GMO, Gaz Ölçüm Uzmanı Eğitim Semineri düzenledi

MDN İstanbul

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından Gaz Ölçüm Uzmanı Eğitim Semineri düzenleme konusunda yetkilendirilmesinin ardından ilk Gaz Ölçüm Uzmanı Eğitim Semineri gerçekleştirildi.Daha önce Mart 2020’de düzenlenmesi planlanan seminer, Covid-19 nedeniyle 10-15 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlendi.

Seminerin teorik bölümleri Holiday Inn İstanbul Tuzla Bay Otel’de gerçekleştirilirken uygulama bölümü içinse TK Tuzla Shipyard kullanıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın pandemi önlemleri uygulanarak tamamlanan seminerde Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği bir gözlemci de yer aldı.

TMMOB GMO tarafından düzenlenen Gaz Ölçüm Uzmanı Eğitim Semineri’nin takvimi;

Semnerin teorik bölümlerinde İlgili Mevzuat ve Uygulama Genel Bilgileri, Gemi ile İlgili Tanımlar, Gaz Ölçümü ve Sertifikalandırma, Gaz Çeşitleri, Yanma ve Patlama ile İlgili Genel Bilgiler, Örnek Alma, Gaz Ölçüm Cihazlarının Tanıtımı, Kapalı Yerlerin Sınıflandırılması, Kapalı Alanlara Giriş ve Çalışma İzinleri ile Tehlikeler, Tankların Yıkanması ve İnertleme, Denizde Güvenlik, Can Kurtarma Araçlarının Bakımı ve Can Kurtarma Araçlarının Kullanımı, Yangın Güvenliği, İlk Yardım ve Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Kuralları, Kapalı Ortamlar, Acil Durumlarla Alakalı İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı ve Parlayıcı veya Patlayıcı Gaz ve Kimyasallarla İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı konuları işlendi.

Seminerin son günü TK Tuzla Shipyard’da gerçekleştirilen uygulama bölümünde ise Kapalı Ortamlar, Acil Durumlar, Parlayıcı veya Patlayıcı Gaz ve Kimyasallarla Alakalı İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları ve Gaz Ölçüm ile İlgili Uygulama Örnekleri gerçekleştirildi.

Seminer sonrası TMMOB GMO Genel Sekreteri Orçun Balbaş tarafından katılımcılara sertifika verildi ve Tersaneler ve kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nün düzenleyeceği sınavda başarılı olmaları halinde, Gaz Ölçüm Uzmanı olarak yetkilendirilecekler.

TMMOB GMO, Gaz Ölçüm Uzmanı Eğitim Semineri’nin ikincisinin 7-12 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenleneceğini ve sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak düzenlenen eğitimlerin sıklıkla devam edeceğini açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın