Global Ports Holding Kuzey Amerika’da

MDN İstanbul

Global Ports Holding (GPH), Kuzey Amerika’daki ilk limanını portföyüne kattı. GPH’nin yeni limanı olan Kanada’nın İngiliz Kolumbiyası Bölgesi’ndeki Prince Rupert Kruvaziyer Limanı, dünyanın en büyük kruvaziyer destinasyonlarından olan Alaska’ya sadece 65 km uzaklıkta yer alıyor.

Yeni liman hakkında açıklamalarda bulunan Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Dünyanın en önemli kruvaziyer rotalarında varlığımızı güçlendiriyoruz. Akdeniz Çanağı’ndaki payımızı yüzde 40’a çıkarırken, geçtiğimiz günlerde dünyanın en önemli kruvaziyer pazarı olan Karayipler’de dördüncü limanı portföyümüze katmak için ön anlaşma imzalamıştık.  Şimdi de Prince Rupert Kruvaziyer Limanı ile yine dünyanın en önemli kruvaziyer destinasyonlarından olan Alaska pazarına adım atmış olduk.” dedi.

GPH, Kanada’nın İngiliz Kolumbiyası Bölgesi’ndeki Prince Rupert Kruvaziyer Limanı ile 10 yıllık uzatma opsiyonlu, 10 yıllık imtiyaz sözleşmesi imzaladı.

 2023’te 80 bin yolcu hedefleniyor

Global Ports Holding tarafından gelişim ve büyüme süreçlerinde önemli bir kilometre taşı olacak olarak nitelendirilen Prince Rupert Kruvaziyer Limanı, aynı zamanda Seattle ve Vancouver dâhil olmak üzere bölgedeki ana limanlara gidiş ve dönüş seyahatleri için ideal bir konuma sahip. Prince Rupert Kruvaziyer Limanı’nın, 2022’de 41 bin kruvaziyer yolcusu ağırlaması beklenirken, 2023 kruvaziyer sezonu için yolcu hacminin 80 bine yaklaşması ve büyümeye devam etmesi hedefleniyor. Prince Rupert Kruvaziyer Limanı, daha büyük gemileri ağırlayacak altyapıya sahip.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın