“Global Dengesizliklerin Dengesi”

MDN İstanbul

Yazar: Saruhan Özel
Yayınevi: Alfa Yayınları, 2008

DenizBank Başekonomisti Dr. Saruhan Özel’in, “Türkiye’de Enflasyon, Devalüasyon ve Faiz” , “Global Finansal Krizler” adlı kitaplarından sonra “Global Dengesizliklerin Dengesi” adlı üçüncü kitabı Alfa Yayınları’ndan çıktı.
Saruhan Özel, yeni kitabıyla bu kez Türkiye ekonomisinde 2000’li yıllarda yaşananları anlatarak yeni global ekonomik düzende ülkenin yerini tartışıyor. Kitapta, varolan ekonomik düzenin altyapısını, sorunları ve çözüm önerileriyle birlikte ele alan Özel, 2000-2007 yılları arasında yaşanan ekonomik ve politik gelişmeler ışığında, yeni global ekonomik düzeni de irdeliyor. Yazar ayrıca, 2007 yılında ABD’de patlak veren ipotek krizinin ardından Çin ve Hindistan’ın global ekonomiye nasıl entegre olduklarından, Putin’in Rusya’yı yeniden süper güç yapma çabalarına kadar birçok konuda, güncel hayattan gerçek örneklerle okurları bilgilendiriyor.

Dr. Saruhan Özel hakkında
1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden işletme lisans, 1989-1995 yılları arasında ise Virginia Tech’den işletme yüksek lisans, iktisat yüksek lisans ve iktisat doktora dereceleri alan Saruhan Özel, 1997’den bu yana DenizBank’ta Başekonomist olarak görev yapıyor ve 1996 yılından beri çeşitli üniversitelerde ders veriyor.

Bunu Paylaşın