GİSBİR ile Okan Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı

MDN İstanbul

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği GİSBİR ve T.C. Okan Üniversitesi, çok yönlü işbirliği sağlamak amacıyla 06.11.2012 tarihinde GİSBİR Genel Merkezi’nde işbirliği protokolü imzaladı.

İşbirliği Protokolünün imza töreni GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, GİSBİR Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter Süheyl Demirtaş ve Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabasakal, Mühündislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Tuncay ve Kariyer Merkezi Direktörü Rana Çakır’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat Kıran, GİSBİR ile Okan Üniversite arasında imzalanan işbirliği protokolünden duyduğu memnuniyeti belirterek, eğitime büyük önem verdiklerini n altını çizdi. Gemi inşa sanayinin ekonomiye ciddi döviz girdisi sağladığını ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’ın önderliğinde gemi inşa sanayimizi daha ileriye götürme hedefinde olduklarını belirten Murat Kıran, dünya çapında yıllık 100 milyar dolar yatırım yapılan ve gitgide büyüyen offshore sektörüne girerek bu pazardan pay almamız gerektiğini bildirdi. GİSBİR’in Yıldız Teknik Üniversitesi ile de ortak girişimlerinin bulunduğunu belirten Murat Kıran, Tuzla tersaneler bölgesinde bir Teknopark kurulması için çalışma başlatıldığını ifade etti.
Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, GİSBİR’in daveti için teşekkürlerini sundu ve özellikle son bir yıl içerisinde farklı sektörlerle akademisyenleri buluşturacak işbirliği çalışmaları yürüttüklerini ve en önemli sektörlerden biri olan gemi inşa sanayimizin temsilcisi GİSBİR ile İşbirliği Protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Lojistik ve özel deniz taşımacılığı konularında öne çıkmayı hedeflediklerini belirten Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, işbirliği ile birlikte gemi inşa ve denizcilik sektörünü ilgilendiren birçok konuda ortak proje, eğitim ve sertifika programları, konferans ve seminerler düzenlenebileceğini ifade etti.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın