Gemilerde amonyak yakıt kullanımı için teknik rapor yayımlandı

MDN İstanbul

Klaslama kuruluşu Korean Register (KR), amonyak yakıtlı gemilerin güvenlik düzenlemelerini ve bunun için gerekli olan tasarımları özetleyen bir teknik rapor yayımladı.Rapor, amonyak yakıtlı gemi inşasında tersaneler, armatörler ve yan sanayi şirketleri gibi endüstri paydaşları için temel bilgiler içeriyor.

Karbon salınımı yapmayan bir yakıt olarak öne çıkan amonyak diğer yeşil yakıtlara göre depolanması ve kullanımı da daha kolay olduğu için hidrojenle birlikte dünya genelinde üzerinde en çok yatırım yapılan enerji kaynaklarından birisi.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

KR’nin teknik raporu, amonyak ve diğer yeni nesil yakıtları karşılaştırarak analiz ediyor.

Raporda, amonyağın konvansiyonel gübre, soğutucu akışkan ve endüstriyel yakıt olarak kullanımı için gerekli güvenlik önlemleri, kara depolama tesisleri için uygulanması gereken güvenlik düzenlemeleri ve amonyak yakıtlı gemilerde kargo yükleme işlemleri sırasında alması gereken hayati açıdan önemli güvenlik tedbirleri yer alıyor.

Rapor ayrıca, amonyak yakıt hücrelerinin ve içten yanmalı motorların geliştirilme süreçlerini inceliyor ve kural gelişiminde önemli bir yere sahip olacak IGC Kodu ve IGF Kodu gibi temel uluslararası gereksinimlerin detaylı bir analizini çıkartıyor.

Raporla ilgili bir değerlendirmede bulunan KR Teknik Bölüm Başkan Yardımcısı Kim Yeon-tae, ‘‘Bu yeni rapor sayesinde, müşterilerimize amonyak yakıtlı bir gemi tasarlarken ihtiyaç duyacakları bütün gerekli bilgileri sağladığımızdan ve yeni yakıtlar arasından amonyağın tercih edilmesine katkı sunacağından eminiz. Amonyak yakıtlı gemilerin inşasını hızlandırmak adına tasarım şirketleri ve diğer ilgili kuruluşların da dahil olduğu denizcilik endüstrisi için çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz,’’ dedi.

KR’nin amonyak yakıtlı gemiler için oluşturduğu güvenlik raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın