Gemi işlemlerinde yeni dönem

MDN İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, gemi sicil ve bağlama kütüğü işlemleri ile ilgili yeni bir duyuru yaptı.

Milli Gemi Sicili, Türk Uluslararası Gemi Sicili ve bağlama kütüğüne kayıtlı gemi ve su araçları ile alakalı başvuru, bilgi sorgulama ve harç ödeme işlemlerinin vatandaşlar tarafından Liman başkanlıklarına gitmelerine gerek kalmadan elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığının belirtildiği duyuruda, vatandaşların başvurularını e-devlet üzerinden yapmalarına olanak sağlayan sistemin 6 Kasım 2020 tarihinde faz faz devreye alındığı açıklandı.

İlginizi çekebilir: Gemi işlemlerinde E-devlet dönemi

Yeni sistem ile vatandaşların işlemlerini yapmak için liman başkanlıklarına gitmesini gerektiren gemi kaydı, alım-satımı gibi işlemler için, öncelikle ilgili bilgi ve belgeler Umurbey Vatandaş Portalı üzerinden elektronik ortamda ilgili liman başkanlığına gönderiliyor ve ön kontrolün başarılı şekilde tamamlanması sonrası liman başkanlıklarına sadece verilen randevu saatinde belgelerin teslimi için gidiliyor.

İşlemlerde yeni dönem
Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından alınan yeni karar sonrası gemi ve su araçları ile alakalı sicil ve bağlama kütüğü işlemleri artık sadece Umurbey Vatandaş Portalı üzerinden yapılacak başvuruların sistem tarafından başvuru sahibine randevu verilmesi kaydıyla gerçekleştirilecek.

Yeni karar sonrası online başvuru ile alınan randevu sonrası gerçekleştirilmesi zorunlu hale gelen gemi sicil ve bağlama kütüğü işlemleriyle ilgili detaylı tanıtım videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi;

Ülkemizde yaşanılan korona virüs salgınının yayılımının azaltılması amacıyla alınan tedbirlere azami destek olmak ve teması en aza indirmek için anılan tarihten sonra Liman Başkanlıklarımızda randevusuz işlem gerçekleştirilmeyecektir. Ancak, geçici bir süreliğine, fiziki imkânı yeterli olan ve gerekli salgın tedbirleri alınabilen liman başkanlıklarında kurulan masalardaki bilgisayarlardan vatandaşlarımız başvurularını yine e-devlet üzerinden yapabileceklerdir. Gerekli belgelerini sisteme yüklemeden ve sistem tarafından kendisine randevu oluşturulmadan ilgili liman başkanlıklarımıza giden vatandaşlar işlemlerini yapamadan geri dönerek mağduriyet yaşamamaları ve salgının yayılmasının önlenmesine destek olunması için gemi ve su araçlarıyla ilgili tüm işlemlerini yukarıda belirtilen sistem üzerinden yapılmasını önemle hatırlatırız.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın