Gemi geri dönüşümü için Hong Kong Sözleşmesi

MDN MEDIA

ABS, ömrünü tamamlamış gemilerin geri dönüştürülmesinde insan sağlığı ve çevreye verilen zararı ortadan kaldırmak için imzalanan Gemilerin Güvenli Ve Çevreye Duyarlı Geri Dönüşümü’ne İlişkin Hong Kong Sözleşmesi’nin, 2025’te yürürlüğe girecek olan maddelerini yayınladı

Yürürlüğe girecek olan maddeler, uluslararası ticarette kullanılan ve 500 gros tondan büyük ve sözleşmeye imza atmış ülke bayrağı taşıyan ya da o ülkelerden birinde bulunan geri dönüşüm merkezlerine gönderilen gemileri kapsayacak.

Her gemi, IHM hazırlamak zorunda

Gemiler, 2023’te IMO’nun belirlediği ve sözleşme ekinde belirtilen, Tehlikeli Madde Envanteri (IHM)’ne göre, kendi envanterlerini hazırlamakla ve maddelerin tam olarak geminin neresinde, ne kadar bulunduğunu bildirmekle yükümlü olacaklar. Ek 1’de listelenen tehlikeli maddelerin kullanımı yasaklanırken ya da kısıtlanırken, Ek 2’de belirtilen maddelerin kullanımı kayıt altında tutulacak.

Düzenli teftişlerden geçecekler

Gemiler, IHM’nin doğrulanacağı ilk teftişten geçtikten sonra ömürleri boyunca 5 yılı geçmeyen aralıklarla kontrol amaçlı teftişlere ve geri dönüşüm merkezine gitmeden önce yapılacak, son bir teftişe tabi tutulacak. Eğer gemi, herhangi bir parça değişimi ya da ciddi bir onarımdan geçerse, armatörün isteği üzerine ek bir teftiş yapılabilecek.

Yeni ve eski gemiler için yapılması gerekenler

26 Haziran 2025’ten sonra üretilecek olan gemilerin, tedarikçinin materyal beyan formuna göre hazırlanacak olan IHM’yi gerekli mecralara teslim etmesi gerekecekken, eski gemilerin bazıları onay teftişinden geçecek, bazıları ise, güncellenmiş bir IHM hazırlayacak.

Gemi geri dönüşüm merkezleri de kurallara uyacak

Sözleşmeyi imzalayan her ülke, gemi geri dönüşüm merkezlerinin güvenli ve çevre dostu bir şekilde hizmet verdiğinden emin olmak için gerekli mevzuat ve yönetmelikleri hazırlamakla yükümlü olacak. Gemilerin sökümlerinden sorumlu olmak için tesisler, Gemi Geri Dönüşüm Tesis Planı hazırlayacaklar. Bir geminin sökülmesinden önce ise, armatörden alınan bilgilerle gemiye özel, Gemi Geri Dönüşüm Planı hazırlamaları gerekecek.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın