Gemi adamlarına Norveç müjdesi

MDN İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Norveç ile denizcilik anlaşması imzalandığı açıklandı.

Anlaşmaya göre iki ülkenin gemi adamlarına karşılıklı denklik verilecek. Bu da Türk gemi adamlarına Norveç bayraklı gemilerde çalışma imkânı sunuyor.

Aralık ayında da dünyanın en büyük 5’inci bayrak ülkesi olan Hong Kong ile Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları (STCW) anlaşması imzalanmış ve iki ülkenin gemi adamlarına karşılıklı denklik verilmişti.

İlginizi çekebilir:   Türk gemi adamlarına Hong Kong müjdesi

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, ‘‘Sıradaki ülke Norveç. Bayrağında 1000 GT üstü bin 712 adet gemiye sahip olan ve 76 milyon DWT’lik filoyu kontrol eden Norveç ile imzaladığımız anlaşmayla; iki ülkenin gemi insanlarına karşılıklı denklik vererek, denizcilerimizin Norveç bayraklı gemilerde istihdamının önünü açtık,’’ ifadeleri kullanıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın