Gemi adamlarına Finlandiya’da çalışma olanağı

MDN İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Finlandiya ile denizcilik anlaşması imzalandığı açıklandı.

Anlaşmaya göre iki ülkenin gemi adamlarına karşılıklı denklik verilecek. Bu da Türk gemi adamlarına Norveç bayraklı gemilerde çalışma imkânı sunuyor.

İlginizi çekebilir:    Gemi adamlarına Norveç müjdesi

Daha önce Mart 2021’de de dBayrağında 1000 GT üstü bin 712 adet gemiye sahip olan ve 76 milyon DWT’lik filoyu kontrol eden Norveç ile Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları (STCW) anlaşması imzalanmış ve iki ülkenin gemi adamlarına karşılıklı denklik verilmişti.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, ‘‘Gemi insanı arzımıza küresel talep oluşturmak amacıyla STCW Anlaşması imzaladığımız ülke sayısını 36’ya çıkardık. Finlandiya ile imzaladığımız Anlaşma ile denizcilerimize Finlandiya gemilerinde de çalışma olanağı sağladık,” ifadeleri kullanıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın