Gallipoli Seaways’de çıkan yangın tamamen söndürüldü

MDN İstanbul

Dün öğle saatlerinde Çanakkale Boğazı çıkışı sırasında DFDS’ye ait Türk bayraklı Ro-Ro gemisi Gallipoli Seaways’in ana güvertesinde çıkan yangın Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM)’ne bağlı römorkörler tarafından yapılan müdahale sonucu tamamen söndürüldü.

Gemideki müdehale ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Gemiye Kurtarma 4 ve Kurtarma 10 Römorkörleri tarafından yapılan ilk müdahale sonrası gemi, karadan da müdahaleye imkân vermek amacıyla römorkörler yardımıyla Akçansa Limanı’na çekilmişti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde gemideki yangın tamamen söndürülürken KEGM tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Gallipoli Seaways isimli Ro-ro gemisinde çıkan yangına ivedilikle müdahale edip, kısa sürede güvenle limana yanaştıran ekiplerimizin denizden ve itfaiyenin de karadan çalışmaları sonucu gemideki yangın tamamen söndürüldü. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması adına römorkörlerimiz gemiye yaslanmaya ve soğutma çalışmalarına aralıksız devam ediyor,’’ ifadeleri yer aldı.

 

Olayla ilgili Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bildiride ise ‘‘Gallipoli Seaways gemisinde yangın olan kapalı alanlara uzman ekipler ulaşmış olup saat 03.58 itibari ile yangın kontrol altına alınmıştır. Müdahale ve soğutma çalışmaları devam etmektedir,’’ açıklamalarına der verildi.

DFDS’den açıklama
Gallipoli Seaways’in sahibi ve işletmecisi olan DFDS Akdeniz İş Birimi tarafından olayla ilgili yapılan basın açıklaması;

İstanbul’un Pendik Limanı’ndan İtalya’nın Trieste Limanı’na seyrini gerçekleştiren “Gallipoli Seaways” adlı Ro-Ro gemimizde, 11 Şubat 2021 tarihinde Çanakkale Boğazı çıkışı, Bozcaada açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı geminin ana güvertesindeki araçlardan birinde yangın çıkmış olup, yangına gemi mürettebatı ilk müdahaleyi yapmış ve yangın kontrol altına alınmıştır. Kurtarma ekipleri ve botları bilgilendirilmiş ve şu anda gemiye refakat etmektedirler. Kontrol altına alınan yangında yaralanma ya da can kaybı yaşanmamıştır. Ayrıca gemide çevreye yönelik herhangi bir sızıntı bulunmamakta ve yangın nedeni yetkililer tarafından araştırılmaktadır. Konu ile ilgili gelişmeleri yetkililerle iş birliği çerçevesinde takip ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Saygılarımızla,

DFDS Akdeniz İş Birimi

Gemi emniyet altına alındı
Denizcilik Genel Müdürlüğü Gallipoli Seaways’teki çalışmaların tamamlandığını ve geminin emniyet altına alındığını duyururken, ”Gallipoli Seaways gemisindeki yangın söndürülmüş ve gemi emniyet altına alınmıştır. Geminin sörveyi ,tamir ve onarımı için yapılacaklar ile tamir amacıyla intikaline ilişkin seyir planlaması Genel Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülmektedir. Olayın ilk anından itibaren can kaybı veya yaralanma olmadan olaya müdahale eden ve büyük gayret gösteren başta itfaiye ekiplerine, gemi personeline, KEGM’ne, Çanakkale Liman Başkanlığına, Akçansa Liman İşletmesine ve görev olan her birime sonsuz teşekkür ederiz,” açıklamasını yaptı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın