Galataport İstanbul LEED Platin sertifikası aldı

MDN İstanbul

Galataport İstanbul, kullanılan ileri inşaat teknolojileri, çevreye saygılı uygulamaları ve herkes için erişilebilir bir saha yaratması Türkiye’nin de LEED Platin sertifikalı en büyük projesi oldu.

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED Sertifikası’nı Platin seviyesinden almaya değer görülen proje aynı zamanda Avrupa’daki LEED Platin sertifikalı en büyük ikinci proje,

Boğaz kenarında toplam 112,000 m2’lik bir alanda 1,2 km sahil şeridini kapsayan Galataport İstanbul, yeşil bina standartlarını en yüksek seviyeye taşımayı amaçlayarak tasarlandı.

Projede yer alan, deniz suyu ile soğutma yapan mekanik cihazlar, uluslararası konfor, enerji verimliliği ve su verimliliği standartları üzerinde mühendisliği gerçekleştirilmiş sistemler, çevreye karşı duyarlı inşaat süreçleri Galataport İstanbul’a, LEED Platin Sertifikası’nı getirdi. Binaları sürdürülebilirlik seviyelerine göre değerlendiren, enerji kullanımı, çevreye etki, içinde bulunan insanların konfor ve sağlığı gibi kriterlere dayanarak binaları derecelendirip sertifikalandıran, dünyada ve Türkiye’de önde gelen yeşil bina sertifikasyon sistemlerinden biri olan LEED Sertifikası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirildi.

Galataport İstanbul Proje Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ali Pusat, “Tarihi bir sahada sürdürülebilir bir proje ortaya koymanın önündeki zorluklar ve engeller çetin olsa da mühendislerimiz, mimarlarımız ve danışmanlarımızdan oluşan uzman ekibimiz ile sürdürülebilir bir yapı inşa etmiş olmanın heyecanı içindeyiz. Yedi yıl süren tasarım ve inşaat sürecinin ardından, emeklerimizin, tarihi binaların restorasyonunda gösterdiğimiz hassasiyetin LEED Platin Sertifikası ile taçlandırılmış olmasından dolayı gururluyuz,” şeklinde konuştu.

Projenin sürdürülebilirlik danışmanlığını gerçekleştiren Mimta EcoYapı yöneticisi Ömer Moltay ise Galataport İstanbul’a sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konusunda hep destek olduklarını belirtirken “Bu ölçekteki projelerde dünyada çok fazla LEED Platin seviyesinde sertifikasyon görmek mümkün değil, bu açıdan da dünyada çok ses getiren bir projede yer almış olmanın gururunu yaşıyoruz,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın