Frontline ve CMB Euronav hakkında karara vardı

MDN MEDIA

Tanker operatörü Euronav’ın kontrolü ve yönetimi üzerine stratejik ve yapısal çıkmaza giren Frontline ve CMB, Frontline’ın tüm hisselerini CMB’ye satmasını kapsayan bir anlaşmaya vardı

İki firma, VLCC ve Suzemax ham petrol tankeri operatörü Euronav konusunda nasıl ilerleyecekleri hakkında son bir yıldır stratejik ve yönetimsel anlaşmazlıklar yaşıyordu. Frontline, 2022 yazında tanker filosunu Euronav’ın tanker filosuyla birleştirmeye karar vermişti. Ancak Euronav’ın, petrolden uzaklaşma trendine odaklanması gerektiğini savunan CMB, bu karara temsil ettiği stratejiden dolayı karşı çıkmıştı. Firmalar, Frontline’ın hisselerini CMB’ye satması ve Frontline’ın Euronav’ın filosundan birkaç gemiyi alması hususları üzerinde anlaşarak, problemi çözdü.

Frontline, 22 Kasım itibariyle hisselerini yaklaşık 252.5 milyon dolara sattığını açıkladı. Böylece, yüzde 26.12’lik hissenin de sahibi olan CMB, Euronav’da yüzde 49’un biraz üzerinde hisse sahibi oldu. Belçika güvenlik yasalarına göre CMB, Euronav’ın geri kalan hisselerini ihaleye çıkartacak.

Hisselerini satan Frontline ise, yapılan anlaşmaya göre Euronav’ın 24 tane VLCC’sini aldı.

The Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın