Frontline, iki düzine VLCC satın aldı

MDN İstanbul

Dünyanın en büyük petrol tankeri nakliye şirketi olan Frontline, Euronav’dan iki düzine Çok Büyük Ham Taşıyıcısını (VLCC) satın aldığını duyurdu ve tanker pazarındaki konumunu sağlamlaştırdı.

Anlaşma kapsamında Frontline, ortalama yaşı 5,3 olan 24 ECO VLCC’den oluşan bir filoyu toplam 2,35 milyar dolar karşılığında satın alacak. Buna karşılık Frontline ve Fredriksen ile işbirliği yapan Famatown Finance Limited, Euronav’daki %26,12 hisselerini hisse başına 18,43 $ fiyatla SPK’ya satmayı kabul etti. Satıştan elde edilecek gelir, gemi satın alımlarının finansmanına yardımcı olacak.

Frontline, anlaşmanın tanker endüstrisindeki konumunu güçlendireceğini, detveyt tonajı (dwt) açısından halka açık en büyük tanker sahibi olacağını ve filosunu 89 gemiye çıkaracağını söyledi. Gemilerin eklenmesinin Frontline’ın serbest nakit akışlarını ve hisse başına kazanç potansiyelini önemli ölçüde artırması ve aynı zamanda temettü kapasitesini de artırması bekleniyor.

Şirket, bu satın almanın Frontline’ın şu anda yaklaşık %2 ile en düşük sipariş/filo oranına sahip olan VLCC segmentindeki operasyonel kaldıracını artırdığını söyledi.

Frontline’nın Kurucusu John Fredriksen ise “Konsolidasyon yoluyla sınıfının en iyisi olacak şirketlerin kurulması gerektiğine kesinlikle inanıyorum. Bu işlem Frontline’ın halka açık önde gelen tanker şirketi konumunu sağlamlaştıracak ve döngünün uygun bir zamanında modern verimli VLCC’lere yönelik görünürlüğümüzü önemli ölçüde artıracak” ifadelerini kullandı.

(gCaptain)

Bunu Paylaşın