Fransa’da inşa edilecek ilk LNG kruvaziyer gemisi için imzalar atıldı

MDN İstanbul

MSC World Class gemileri 333,3 metre uzunluğa, 5 bin 264 yatak ve 6 bin 761 yolcu kapasitesine sahip olacak.
Fransız MSC Cruises ve Chantiers de l’Atlantique firmaları arasında LNG ile çalışan üçüncü ve dördüncü MSC World Class gemilerinin inşası için 2030 yılına kadar geçerli yeni bir sözleşme imzalandı.

Fransa Başbakanı Édouard Philippe’in resmi konutunda gerçekleşen seremonide iki şirket, 2025 ve 2027’de teslim edilmek üzere, LNG destekli üçüncü ve dördüncü MSC World Class gemilerinin inşası için sözleşme imzaladıklarını duyurdular.

Chantiers de l’Atlantique Tersanesi’nde inşa halinde olan ve 2022 yılında hizmete girmesi planlanan ilk gemi, Avrupa cruise hattı şirketleri tarafından işletilen en büyük gemi olmasının yanı sıra Fransa’da inşa edilen LNG destekli ilk kruvaziyer gemisi olacak. MSC World Class gemileri 333,3 metre uzunluğa, 5 bin 264 yatak ve 6 bin 761 yolcu kapasitesine sahip olacak. Ayrıca gemilerde 2 bin 139 personel istihdam edilecek.

LNG destekli 4 gemi toplamda 4 milyar euroyu aşan bir sermaye yatırımını beraberinde getirecek. Ayrıca Tersane, tedarikçiler ve projeye dâhil olan tüm taşeronlar için ek 30 milyon işgücü saati sağlayacak.

İki firma, imzaladıkları ikinci mutabakat anlaşması ile LNG gemilerden sonra, yolcu taşımacılığında rüzgar enerjisi ile diğer gelişmiş teknolojilerin bir arada kullanılacağı, yenilikçi bir prototip gemi sınıfı geliştirilmesi konunda da ortaklık içerisine olacaklarını duyurdular.

Bunu Paylaşın