Fransa, deniz sınırlarını korumak için sözleşme yeniledi

MDN İstanbul

Fransız Deniz Kuvvetleri, Airbus ile 20 yıldır işbirliği içerisinde oldukları Fransız Kıyı Gözetim Sistemi Spationav’ın bakım sözleşmesini yeniledi.

Airbus, 2002 yılından bu yana program yönetimi için Fransız Genel Silahlanma Müdürlüğü (DGA) ve sürdürebilirlik için Service de Soutien de la Flotte (SSF) gözetiminde bilgi toplama, doğrudan deniz gözetimi ve denizde müdahale konularında Fransız otoritelerine destek vermek için Spationav sistemini geliştiriyor, konuşlandırıyor ve bakımını üstleniyor. Sistem, deniz sınırlarının korunması, arama kurtarma misyonları, deniz seyrüsefer güvenliği, yasadışı faaliyetlerin tespiti ve çevre koruma ile ilgili operasyonları hazırlamak ve yürütmek için deniz ortamının taktiksel bir görüntüsünü sunuyor.

750 adet operatör tarafından 6 bin kilometreden fazla kıyının gerçek zamanlı olarak 7/24 izlenmesini sağlayan Spationav, Fransa’nın deniz gözetim operasyonlarının temel taşı. Sistem, Fransız Donanması ve devlet deniz operasyonlarında yer alan ana ulusal idarelere, Fransa anakarası ve Guyana bölgesi Fransız Batı Hint Adaları için denizcilik yaklaşımlarını kapsayan gerçek zamanlı bir gözetim sistemi sunulmasını sağlıyor. Bu sayede, Fransız Donanması, Sahil Güvenlikleri ve Gümrükler için çok ajanslı operasyon ve komuta bilgi sistemi oluşturuyor.

Spationav’ın sunduğu kıyı tanımlı denizcilik görüntüsü, Fransız kıyılarına yayılmış geniş sensör ağı (105 site, 88 radar, 77 AIS istasyonları ve donanımlı 8 adet Falcon) sayesinde 10 binin üzerinde gerçek zamanlı parçayı bir araya getiriliyor. Buna ek olarak sistem, siber güvenli bir ağ geçidi üzerinden 50 binden fazla Avrupalı ve uluslararası parçayı da entegre edebiliyor. Ortak bilgi, tüm SPATIONAV topluluğu ile paylaşılıyor ve böylece deniz misyonları optimize ediliyor.

Spationav, STYRIS kıyı gözetim sistemi (CSS) kaynaklı bir oluşum. Bu çözüm, çekirdek CSS işlevlerini, gerçek zamanlı kıyı tanımlı deniz görüntüsü, ilgili alanların 7/24 izlenmesi, gelişmiş izleme ve veri füzyonu gibi bazı temel özelliklerle ilişkilendiriyor; bunların arasında gelişmiş etkinlik yönetimi ve karar vermeyi desteklemek için gelişmiş simülasyon yetenekleri yer alıyor. Özellikle, çözüm, karar verme ve paydaş koordinasyonunu hızlandırmak, operatör odağını korumak ve iş yükünü azaltmak için sezgisel komuta ve kontrol araçları sağlayarak operatör kararını destekliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın