Fondo Italiano d’Investimento ve RINA S.p.A. anlaşması sonuçlandı

MDN MEDIA

Fondo Italiano d’Investimento SGR, başarıyla RINA S.p.S’nın ortaklık yapısına dahil edildi

RINA S.p.A. Yönetim Kurulu, Carlo Luzzatto’yu CEO ve Genel Müdür olarak atarken, Ugo Salerno ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak kaldı. Anlaşma kapsamında Fondo Italiano d’Investimento, özsermaye yerine geçecek 180 milyon euroluk bir sermaye yatırımı yapacak.

Registro Italiano Navale hâlâ büyük ortak

Registro Italiano Navale hisselerin çoğunluğunun sahibi olarak kalırken, Fondo Italiano d’Investimento ve diğer yatırımcı ortaklar, yüzde 33 gibi küçük hisselerin sahibi olacak. Şirketin yönetimi ise, yüzde 3.5’lik hissenin sahip olacak.

Şirketin yeni büyüme stratejisi

Bu değişimler, şirketin büyüme stratejisinin bir parçası olarak, yenilik ve sürdürülebilirliği merkeze alan iş modellerine ve 3-5 yıl içerisinde borsaya açılama hedefine odaklanması üzerine gerçekleşti.

Şirket, yeni dönemin getireceği zorluklarla daha da iyi yerlere gelecek

RINA S.p.A. Yönetim Kurulu Başkanı Ugo Salerno, RINA’nın sürekli gelişen, faaliyet alanlarına yenilerini ekleyen ve uluslararası pazarlara ulaşan bir firma olduğunu söylerken, 20 yıl içerisinde hem personel hem de gelir açısından ciddi bir büyüme gösterdiklerini belirtti. Salerno, bu yeni dönemin getireceği zorluklarla daha da iyi yerlere geleceklerinden emin olduğunu da dile getirdi. Carlo Luzzatto’nun bu planı daha da ileri taşıyacak doğru kişi olduğunu da ekledi.

RINA’nın gelecek başarıları dijitalleşme ve yenilikten geçecek

RINA S.p.A. CEO’su ve Genel Müdürü Carlo Luzzato ise, bu firmanın bir parçası olmanın verdiği mutluluğa değindi. Dijitalleşme isteğiyle, yenilik arayışının bileşiminin RINA’nın ileriki başarılarının temeli olacağını da ekledi.

Yönetim ve Yönetim Kurulu kararının arkasındayız

Registro Italiano Navale Başkanı Paolo d’Amico da Carlo Luzzatto’nun şirkete ciddi bir değer katacağına dair yönetim ve Yönetim Kurulu’nun verdiği kararın arkasında durduklarını belirtti.

RINA’nın yeni Yönetim Kurulu

RINA S.p.A.’nın Yönetim Kurulu’nda; Nazareno Cerni, Aldo Di Bernardo, Gianpaolo Di Dio, Simonetta Di Pippo, Emanuele Grimaldi, Carlo Luzzatto, Roberto Martinoli, Paolo Pierantoni ve Ugo Salerno yer alıyor.

Bu anlaşma boyunca RINA S.p.A. finansal danışman olarak Lazard ve Banca Akros’tan destek alırken, itinalı finansal inceleme için PwC’den destek aldı. Yasal danışman olarak ise; Linklaters ve Studio Legale Gattai, Minoli, Partners’dan danışmanlık aldı.

Fondo Italiano d’Investimento ise, yasal danışman olarak Legance’dan destek alırken, itinalı iş incelemesi için BCG’den, itinalı finansal inceleme için New Deal Advisors’dan, itinalı vergi incelemesi için Kpmg’den, itinalı ESG incelemesi için ERM’den, itinalı sigorta incelemesi için Marsh’dan ve itinalı teknolojik inceleme için E&Y Parthenon’dan destek aldı.

Bunu Paylaşın