Fitch, Türk P&I’ının ‘BB-‘ IFS notunu açıkladı

MDN İstanbul

Derecelendirme kurumu Fitch Ratiings, Türk P ve I Sigorta A.Ş.’nin (Türk P&I) BB-‘ Sigortacı Mali Gücü (Insurer Financial Strength-IFS) notunu açıkladı. Şirket Kararlı Görünüm notu aldı.

Covid-19 salgınının etkisindeki şirketin iş çevresi, varlık riskleri, kapitalizasyon ve kazanç beklentilerinin değerlendirildiği rapora göre Türk P&I’ı pandeminin neden olduğu baskı ortamına rağmen Kararlı Görünüm’de yer aldı.

Türk P&I’ının diğer Türk sigorta şirketlerine oranla ılımlı bir hava çizdiğini söyleyen Fitch, işletmenin profili açısından Türkiye’deki sahiplenici ve stratejik rolüne inandıklarını belirtti.

Türk P&I’ının son 3 yılda derecelendirme gücü olarak bakıldığında çok ciddi kazançlar sağladığının söylendiği raporda, pandemi sürecinin etkilediği küresel ve yerel ticaret koşullarına rağmen prim seviyelerine ve karlılık oranlarına bağlı kalındığı belirtildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın