Finnlines’ın çevre dostu RoPax’lerini Deltamarin tasarlayacak

MDN İstanbul

Fin gemi tasarım şirketi Deltamarin, AVIC Weihai ismi verilen ve China Merchants Jinling Tersanesi (Weihai) ile Finnlines’in Superstar roll-on/roll-off yolcu (RoPax) hibrit gemi projesinin detay tasarımını çizmek üzere sözleşme imzaladı.

Şirket, Tersane’ye daha önce de proje danışmanlığı ve tasarım hizmetleri sunmuştu.

Yeni sözleşme Covid-19’un oluşturduğu olumsuz ekonomik şartlarda, önümüzdeki 18 ay boyunca Deltamarin’e ciddi bir iş yükü kazandıracak.

Tasarım çalışmaları Deltamarin’in Finlandiya’daki ofislerinden yürütülecek.

Deltamarin ve CMJL Tersanesi daha önce İsveç Stena hattı için E-Flexer RoPax gemileri ve İtalyan Giovanni Visentini Trasporti Fluviomarittimi için Rosa dei Venti RoRo gemilerinin projelerinde birlikte çalışmışlardı.

Superstar RoPax gemileri
Finnlines’ın bu yılın başında Weihai Tersanesi’nden sipariş ettiği iki adet Superstar hibrit RoPax gemisinin 2023 yılında teslim edilmesi bekleniyor. Gemiler bittiğinde, şirketin amiral gemileri olacak.

Finlandiya ve İsveç arasındaki Naantali-Långnäs-Kapellskär hattında kullanılmak üzere tasarlanan gemiler 235 metre uzunluğa, bin 200 yolcu ve 5 bin 100 kuvarmetre kapasiteye sahip olacak.

Enerji tasarruflu yeni gemiler bittiklerinde Fin-İsveç Buz Sınıfı’nın en büyük gemileri olacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın