Finnlines hibrit RoRo yatırımlarına devam ediyor

MDN İstanbul

İtalyan Grimaldi Group’un bünyesinde yer alan Fin feribot operatörü Finnlines, 3 yeni hibrit RoRo gemisi satın almak için 30 milyon eoruluk finansman aldı.

Şirket kredi için Helsinki merkezli uluslararası bir finans kuruluşu olan Nordic Investment Bank (NIB) ile anlaşma sağladı.

Finnlines, 2018’de üç adet çevreci roll-on / roll-off (RoRo) gemisi için Çin’e sipariş vermişti. İlk gemi inşasına Haziran 2020’de ikinci geminin inşasına ise Eylül ayında başlanmıştı. Şirketin bu siparişler dâhil toplamda 500 milyon euroluk yeni nesil hibrit RoRo inşa programı bulunuyor.

Hibrit RoRo’lar yanaşık vaziyette elektrikle şarj edilebilecek ve gemilerin emisyonsuz çalışmalarını sağlayacak yüksek güçlü akü bankları ve fotovoltaiklerle donatılacak. 2021-2020 arası teslim edilmesi beklenen gemiler Finlandiya ile Avrupa arasındaki rotalarda hizmet verecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın