Fincantieri, Emilio Bianchi fırkateynini suya indirdi

MDN MEDIA

Fincantieri Tersanesi tarafından inşa edilen Emilio Binchi isimli fırkateyn, 2024 yılının Mayıs ayının son haftası suya indirildi

“Emilio Bianchi” firkateyni İtalya’nın Riva Trigoso kentindeki Fincantieri Tersanesi’nde denize indirildi. Fırkateyn, İtalyan-Fransız işbirliği anlaşması çerçevesinde ve OCCAR (Organization Conjointe de Coopération en Matière d’Armement – Silahlanma İşbirliği Ortak Organizasyonu) koordinasyonunda İtalyan Donanması tarafından inşa edilen on FREMM (Avrupa Çok Görevli Fırkateynleri) fırkateyninin sonuncusu olma özelliğini taşıyor. Fincantieri’den görevlendirildi. Fırkateynin vaftiz annesi, askerî cesareti sebebiyle altın madalyayla ödüllendirilen Emilio Bianchi’nin kızı Maria Elisabetta Bianchi’ydi.

İlginizi çekebilir:

Fincantieri, Endonezya ile 1,3 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Fırkateynin suya indirildikten sonra İtalya’nın La Spezia kentindeki Muggiano tersanesinde iyileştirileceği ve 2025 yılında teslim edilmesinin planlandığı bildiriliyor. İnşa eden tersaneye göre, diğer FREMM’ler gibi 144 m uzunluğunda ve 19,7 m genişliğindeki “Emilio Bianchi” de yüksek derecede operasyonel esneklikle karakterize ediliyor ve tüm taktik durumlarda çalışabiliyor. Ayrıca yaklaşık 6.700 ton maksimum deplasmana sahip olan gemi, 27 deniz milinin üzerinde hıza ulaşıyor ve gemide 200 kadar mürettebat üyesi için yer bulunuyor.

Kaynak: Schiff&Hafen / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın