Filyos Limanı açılıyor

MDN İstanbul

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde 2016’da yapımına başlanan Filyos Limanı’nda çalışmalar tamamlandı, limanın açılışı yarın yapılacak.

Liman, 14 metre derinliğindeki rıhtımı sayesinde 70 bin dwt’lik genel kargo gemileri ile 8 bin TEU’luk konteyner gemilerine, 19 metre derinliğindeki rıhtımla 180 bin dwt’lik kuru yük gemileriyle 14 bin TEU’luk konteyner gemilerine hizmet verecek.

Filyos Limanı’nda aynı anda farklı boyutlarda 13 geminin elleçlenmesi yapılabilecek. Limanın, hizmete girdiğinde yıllık 25 milyon ton konteyner elleçleme kapasitesiyle büyük tonajlı gemilerin yeni adresi olması bekleniyor.

Karadeniz hinterlandının en önemli deniz kapısı niteliğini taşıyan Filyos Limanı hem bölgeyi hem de ülkeyi lojistik alanda daha ileriye taşıyacak dev lojistik merkez projesi olma özelliği ile dikkat çekiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın