Feramuz Aşkın: Türkiye’nin gemi adamlarına sahip çıkmasını beklerdik

MDN İstanbul

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Başkanı Feramuz Aşkın, Covid-19 süresince gemi adamlarının sözleşmeleri bittiği halde evlerine dönemedikleri için çok ciddi psikolojik ve sağlık problemleri yaşadıklarını ve bu problemin insanlık sorununa dönüşmeye başladığını söyledi.

Feramuz Aşkın

TRT Radyo 1’de yayımlanan Derin Mavi programına katılan Aşkın, pandemi süresince denizcilik sektörünün en büyük probleminin sözleşmeleri biten gemi adamlarının evlerine dönememeleri olduğunu belirtti ve ‘‘Pandemi süresince gemi adamları çok büyük sorunlar ile karşılaştılar. Sözleşmesi biten gemi adamları yasaklardan dolayı evlerine gidemediler. Karada yolculuk için sıraları gelen gemi adamları da gemilere binemediler. Ayrıca, gemiler limanlara gittiklerinde yine kısıtlamalardan dolayı gemi adamlarının karaya çıkmaları da engellendi. Şu anda 8-9 aydır karaya ayak basmamış gemi insanları var. Bu bir şekilde düzeltilebilir fakat, hastalıkları bulunan gemi adamlarının gemiden çıkmalarının engellenmesi gibi sorunlar da oldu,’’ dedi.

Deniz taşımacılığının dünya lojistiği için hayati önem taşıdığını, gemi adamlarının da bu anlamda kilit çalışanlar olduğunu ve evlerine dönmeleri konusunda ayrıcalık tanınması gerektiğini söyleyen Aşkın, ‘‘Bugün havacılık sektörü tamamen durdu, kara taşımacılığı durma noktasına geldi. Sadece denizcilik sektörü çalışmaya devam etti. Gemiler, gemi adamları, tüm insanlığın ihtiyacı olan malzemeleri taşıdılar. Bu nedenle de IMO, gemi adamlarını kilit çalışanlar olarak tanımladı. Hükümetlere de bu anlamda deniz çalışanlarına ayrıcalık tanımaları konusunda çağrıda bulundu. Ancak, IMO’nun bu talebine şu ana kadar sadece 12-13 ülke karşılık verdi. Bu tabi ki düşündürücü. Türk denizcileri olarak IMO’nun talebine üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’nin de karşılık vermesini beklerdik. Çünkü ehliyetli gemi adamı sıralamasına baktığımızda ülkemiz ilk üçte yer alıyor. Coğrafyası gereği denizci olmak zorunda olduğumuz bir ülke. Bu ortamda Türkiye’nin gemi adamlarına sahip çıkmasını beklerdik,’’ ifadelerini kullandı.

Sözleşmesi biten gemi adamlarının evlerine gönderilmesinin artık hayati bir risk taşıdığını söyleyen Aşkın, ‘‘Denizcilik herkesin de bildiği gibi zor bir meslek. Evinizden uzaktasınız, sevdiklerinizden uzaktasınız, yurdunuzdan uzaktasınız ve o süre içerisinde de dünya ticaretini ayakta tutmaya çalışıyorsunuz. Eğer bugün gemiler, armatörler veya Dünya Ticaret Örgütü bu sorunu çözemezse ileride pandeminin etkilerinden daha büyük bir sıkıntının bizleri beklediğini söyleyebilirim,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın