Fed faizleri 75 baz puan artırdı

MDN İstanbul

Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz oranını beklentiler doğrultusunda yüzde 75 artırarak yüzde 1,75’ten yüzde 2,50’ye yükseltti.

Harcamalara ve üretime ilişkin son göstergeler yumuşadı açıklamasını yapan Fed, bilanço daraltma eylül ayında planlandığı gibi hızlandırılacak dedi.

Faiz kararı sonrası yayımlanan metinde, “Mortgage destekli menkul kıymet azaltımı aylık 35 milyar dolara, Hazine kağıdı azaltımı 60 milyar dolara yükseltilecek.” denildi.

Ukrayna’da devam eden savaşın enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı yarattığına değinen Fed, savaş küresel ekonomik aktivite üzerinde baskı oluşturuyor ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası, FOMC ‘nin yüzde 2 enflasyon hedefine güçlü şekilde bağlı olduğu mesajını da verdi ve enflasyon tehditleri konusunda çok endişeli olunduğunun altını çizdi.


Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

  

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın