Fed Başkanı Powell: Hâlâ gidecek yolumuz var

MDN İstanbul

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonda gerilemeye dair daha net kanıtlar görülmesi gerektiğini söyledi

Fed başkanı Powell, Fed’in politika faizini 50 baz puan artırması sonrasında bir basın toplantısı düzenledi.

2022 yılında para politikası duruşunu sıkılaştırmak için güçlü adımlar attıklarını belirten Powell, “Çok mesafe kat ettik ve şimdiye kadarki hızlı sıkılaşmamızın tüm etkileri henüz hissedilmedi. Buna rağmen daha yapacak çok işimiz var.” diye konuştu.

Powell, büyümedeki yavaşlamaya karşın işgücü piyasasının oldukça sıkı kalmaya devam ettiğini kaydetti.

İlginizi çekebilir:
Powell: Enflasyonu düşürmek için faiz artırımları devam etmeli

‘Enflasyonda gerilemeye ilişkin daha net kanıtlar görmemiz gerekiyor’

Powell, ekim ve kasım ayı enflasyon verilerinin aylık fiyat artış hızında memnuniyet verici bir düşüş olduğunu gösterdiğini belirtirken, “Enflasyonda gerilemeye ilişkin daha net kanıtlar görmemiz gerekiyor.” dedi.

Parasal sıkılaşmanın enflasyon üzerindeki etkilerinin tam olarak hissedilmesinin zaman alacağını ifade eden Powell, “50 baz puan hâlâ tarihsel olarak büyük bir artış ve hâlâ gidecek yolumuz var.” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki süreçte faiz oranlarının ne hızla artırıldığı değil, nereye kadar artırdığının ve orada ne kadar kalınacağının önemli olduğunu vurgulayan Powell, “Gelecek toplantıda daha yavaş bir faiz artırımına gitmek mantıklı görünüyor.” dedi.

AA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın