Fatih, sondaj faaliyetleri için Trabzon Limanı’ndan ayrıldı

MDN İstanbul

Türkiye’nin ilk yerli sondaj gemisi olan ve İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e geçebilmesi için direği kısaltılan “Fatih” gemisi, sökülen kulelerinin montajının ardından römorkörler yardımıyla Trabzon Limanı’ndan ayrıldı.229 metre uzunluğunda, 36 metre genişliğinde ve 51 bin 283 groston ağırlığındaki Fatih’in limandan ayrılışı nedeniyle sabah saatlerinde tören düzenlendi.

İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e geçebilmesi için direği kısaltılan, 51 bin 283 groston ağırlığındaki gemi, sökülen parçalarının montajı için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait “Kurtaran” isimli römorkörle İstanbul’dan Trabzon’a getirilmişti.

6 Haziran’da Trabzon Limanı’na demir atan “Fatih”, Trabzon açıklarında bir süre daha bekleyecek. Gemi pervanelerinin denize indirilmesinin ardından tanklara su alımı yapılacağı, bu sürecin de yaklaşık 36 saat süreceği belirtildi.

Kaynak: AA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın