Faroe Adaları’ndan Tersan’a yeni sipariş

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi, Faroe Adaları’na bağlı P/F Havborg şirketi ile Arktik fabrika balıkçı trol gemisi inşası için bir sözleşme imzaladı.

Uzunluğu 87,40 metre ve genişliği 18 metre olan balıkçı gemisi, dört vinç ile üçlü trol balık avlanma operasyonu için tasarlanmış, gerekirse beşinci bir vinci de bünyesinde hazır bulunduran gelişmiş bir fabrika balıkçı gemisi olacak. Bünyesinde bir fileto üretim tesisi, bir karides işleme hattı, balık yemi işleme ve balık yağı hatları da bulunduracak gemi bin ton kapasiteyle 2 bin 250 metreküp balık depolama alanına sahip olacak.

Skipsteknik tarafından tasarlanacak gemide aynı anda 40 mürettebat çalışabilecek. Buzlu Arktik sularında verimli bir şekilde trol balıkçılık operasyonlarını yürütebilecek olan geminin 2022’nin son çeyreğinde teslim edilmesi bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın