Facebook, Türkiye’de kafe açıyor

MDN İstanbul

Facebook, Meta Kafe isimliyle Türkiye’ye kafe açmaya hazırlanıyor.

WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi 3 büyük sosyal ağı da tek çatı altında toplayan Mark Zuckerberg’in şirketi Meta, daha önce İngiltere’de açtığı Meta Kafe isimli projeyi Türkiye’de de uygulayacak.

18-25 Ağustos tarihlerinde hizmet verecek Meta Kafe’de sosyal medya, sosyal medyada dolaşan asılsız bilgiler ve tehlikeler hakkında bilgilendirme yapılacak. Daha önce İngiltere’de yapılan projenin temel hedef kitlesi ise yüksek yaş grubundaki kullanıcılar olacak.

Datça Limanı’nda açılacak
Facebook’un Türkiye’de açacağı Meta Kafe isimli kafesi Datça Limanı’nda açılacak. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek proje 18-25 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak. İngiltere’den sonra ülkemize gelecek Meta Kafe’nin temel amacı yaşlı ve büyük kullanıcılara sosyal medyadaki yanlış kullanımın ve asılsız bilgilerin zararları anlatılacak.

Ücretsiz çay ve kahve servisi
Meta Kafe’de eğitimler sırasında ücretsiz çay ve kahve servisi yapılacak. Meta Kafe Projesi, Meta ve Datça Belediyesi iş birliği ile hayata geçiriliyor. Projeye MediaWise, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Teyit ve Doğruluk Payı katkı sunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın