EYT Meclis’ten geçti

MDN MEDIA

Fotoğraf: AA

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda tüm partilerin oylarıyla kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız 24 yıllık EYT sorunu artık çözüldü. Emekçilerimize hayırlı olsun!” dedi.

Buna göre, prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduranlar yaşa takılmaksızın emekli olabilecekler.

Teklifle, 8 Eylül 1999’dan önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında çalışmaya başlayanlar, yaş şartı aranmadın emekli olabilecekler.

Teklif ayrıca 8 Eylül 1999 da dâhil olarak, 9 Eylül 1999’dan daha önce sigortalı olan kişileri kapsıyor.

Bakan Bilgin’den açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’ndan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan EYT düzenlemesinin hayırlı olmasını temenni eden Bilgin, “Böyle bir acı yaşadığımız dönemde çıkması buruk bir sevinç. Ama çalışanlarımıza, bu süreçte emekli olacaklara hayırlı olsun.” dedi.

Yasanın Resmî Gazete’de yayımlanmasından sonra başvuru yapılabileceğini ifade eden Bilgin, “Herhangi bir endişeye gerek yok. Kimse bir hak kaybına uğramayacak.” diye konuştu.

Yasa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının ardından Resmî Gazete’de yayımlanacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın