Ever Given kurtarıldı

MDN İstanbul

Süveyş Kanalı’nda karaya oturan ve su yolunun kapanmasına neden olup küresel deniz ticaretinde büyük bir krize yol açan Ever Given isimli gemiden sevindirici haber geldi.

Geçtiğimiz Salı günü Süveyş Kanalı’ndan geçişi sırasında sert rüzgar nedeniyle karaya oturan ve su yolunun kapanmasına neden olan Ever Green şirketine ait dev konteyner gemisi Ever Given yapılan kurtarma çalışmalarının olumlu sonuçlanması neticesinde bugün yerel saatle 4.30 civarında yeniden yüzdürüldü.

Bölgedeki kurtarma çalışmalarında görevli olan Inchcape Shipping Services (ISS), tarafından Ever Given’in yeniden yüzdürüldüğünü ve güvenliğinin sağlandığına dair görüntüler sosyal medyadan yayınladı.

Asya ve Avrupa’nın bağlantısını sağlayan ve küresel deniz ticareti için hayati bir öneme sahip olan su yolunun kapanması bölgede yüzlerce gemiden oluşan bir kuyruğun oluşmasına neden olmuştu.

Ever Given’in ultra büyük konteyner gemisinin kargo tahliye işlemlerine gerek kalmadan başarılı bir şekilde yeniden yüzdürülmesi, kanalın haftalarca kapanması olasılığını da ortadan kaldırmış oldu.

Ancak, şu anda kanaldan geçmeyi bekleyen yüzlerce geminin geçişinin sağlanmasının, Ever Given başarılı bir şekilde su yolundan çıkarıldıktan sonra dâhi en az bir hafta daha sürmesi bekleniyor.

https://twitter.com/evanchill/status/1376379027393482761?s=20

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın